Mai 2014

Mai 2014

søndag 30. mars 2014

Mars - med UFO-landinger og nogo attåt

 Det ble bare par av to singelsokker i mars. De mangefargede er strikket i et garn jeg kjøpte på ferie i Sverige, det heter noe med Circus og er strikket med pinne nr 2,5. Det er antakelig derfor de ble liggende også. De er i str 37 og det gikk med 52 gr garn i dem. De grønne er strikket i Fotnote fra Mauds garn, de ble veldig løse og jeg likte ikke garnet noe særlig. Det er str 30 og det gikk med 43 gr garn.
 Disse sokkene er årets, og ikke UFO, som var oppgaven på Mars i Ingen Bønn på Hobbyboden. Men de blåe er strikket til et barnegarn som ikke vil ha sokker som stikker. De er strikket i Cherry Tee Hill og Arwetta, og det forundrer meg hvis disse klør. Jeg brukte 42 gr i dem. De grå er strikket i Robust og Sportsragg og er i str 30. Disse gikk det med 70 gr til. Sokkene er allerede i bruk.
Denne toppen er også en gammel UFO fra i fjor. Den ble lagt bort da jeg gikk lei av å strikke ensfarget grå med pinne nr 3. Men Ingen Bønn alongen inspirerte meg til å få den ferdig. Gikk egentlig fort når jeg startet opp igjen. Mønsteret er et gratismønster fra Hillesvåg, og den er strikket i Drops Alpacka, og det gikk med 290 gr. På mønsteret skulle det være to farger på den store rosen, men å strikke med tre farger på en gang er noe jeg nødig gjør, så da ble det bare mørk lilla. Men den ble fin allikevel, synes jeg.
Jeg kom over nettsiden til customaid.blogspot.com , og fant en genial måte å bruke opp restegarn på. Dette er en flott måte å kombinere noe som er kjekt for meg og som blir til nytte for andre i en vanskelig situasjon. Prosjektet heter Ull&Omtanke og disse lappene sys sammen til tepper som gis bort til noen som kreft. Det er opprettet leveringssteder flere steder i landet.  Disse lappene er strikket i diverse restegarn, bl.a. Karisma, Smart, Rubin og Sportsragg. Jeg har hittil strikket 16 stk og brukt opp 121 gr garn som jeg ellers kanskje ville kastet. Så dette vil jeg gjøre mere av etterhvert.
Dette er alt jeg har ferdigstilt på mars, jeg har en sinnasaugenser i str 1,5 år på pinnene, og er snart ved halsfellinga, men rekker ikke mer på mars.

2 kommentarer:

  1. Skal si du har vært flittig å fått unna mange fine ufoer. :)

    SvarSlett
  2. God følelse å forvandle UFO-er til brukbare plagg. Fine sokker, og den toppen var flott!

    God ide med de lappene, de ser ut til å kreve veldig lite garn.

    SvarSlett