Mai 2014

Mai 2014

mandag 24. februar 2014

Februarstrikk

 En bekjent av meg fikk en sønn 1,5mnd for tidlig, og hadde ikke noe som passet, for gutten var såvidt over to kilo. Jeg tilbød meg å strikke noe til han, men oppdaget fort at oppskrifter til premature barn er luer, sokker og tepper. Så jeg tok utgangspunkt i en heldress i heftet "det første året" fra Sandnes Garn og justerte litt på masker og lengde på den minste størrelsen (0-3 mnd). Settet er strikket i Pickles Baby Merino, og jeg brukte 149 gr. Sokkene er strikket etter Madam Møllers babysokker fra Nøstebarn. De er strikket i Babyull og det gikk med 12 gr i dem. Håper mottakeren blir fornøyd.
 Så har jeg hentet frem en gammel UFO, jeg tror den har ligget bortgjemt i snart 1,5 år. Jeg hadde strikket bolen og nesten en hel arm, før den ble lagt bort. Uvisst av hvilken grunn. Jeg har brukt en oppskrift fra Drops, opprinnelig med Alpacka-garn. Jeg har brukt rester fra Lanett, Babyull og Fabel. Genseren er i str 2 år, og det gikk med 153 gr garn. Det ble en fin genser synes jeg, men du store min tid for et arbeid det var å feste alle trådene. Denne lander forløbig i gavekassen.
 Herresokker i str 43, mønster etter eget hode, men jeg la opp 56 m. Disse er strikket i Ola Raggen og det blåe er Viking Sportsragg. Ola Raggen var et billiggarn jeg kjøpte på Prix i fjor høst. Det kjentes veldig hardt ut, men jeg brukte pinne nr 4, og da ble det ikke så verst. Disse har gubben sagt at han vil ha, for han er storforbruker av ullsokker. Jeg brukte 110 gr garn i dem.
Disse sokkene er strikket med Safari Garn på pinne nr 2,5. De er str 1 år, og er strikket etter et Drops-mønster. Det gikk med 20 gr garn i dem.

2 kommentarer:

  1. Jøjje meg du har hatt pinnan skikkelig igang.Nydelige ting du har strikka. :)

    SvarSlett
  2. Mykt og delikat sett til den bittelille, og mye annet fint fra pinnene dine. Selv har jeg ikke strikket på flere uker - har en "truende betennelse" i armen og må være forsiktig. Gjett om jeg blir rastløs..!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett