Mai 2014

Mai 2014

torsdag 12. desember 2013

Småstrikk og Marius

 Jeg har strikket en Marius dress til mitt yngste barnebarn Markus. Den er strikket i Silja og jeg brukte 312 gr garn i den, det er str 1 år. Mønsteret har jeg funnet i Marius-boka. Silja er godt å strikke i, billig og det blir godt og mykt å ha på, anbefales til småbarnsstrikk.
 En av pedlederne mine på barnehagen ønsket deg nye dukkeklær på avdelingen. Dette er mitt bidrag, kjole og sokker i ekte akrylgarn. Garnet er noe jeg har hatt liggende lenge, jeg arvet det etter min mor. Jeg liker ikke akryl, men til dukkeklær går det an. Mønsteret er funnet i et ukeblad. Det gikk med 63 gr til dette prosjektet.
Eller går det mye i sokker og annet småstrikk for tiden. Det har vært veldig travelt på arbeid, med mange kveldsmøter. Så da rekker jeg ikke å strikke så mye. Men sokker er grei TV-strikk. De rosa sokkene er strikket i Fabel, 25 gr garn i str ca 3 år. De tigermønsterde er strikket i dobbel Safari, og er i str 5 år. Jeg brukte 57 gr garn i dem. Sokkene er allerede forsvunnet ut av huset.
Jeg fikk mønster på barnehagevotter av Mimouna, og disse er strikket i Juvel i str 2-4 år.  Vottene kjennes gode ut, så disse vil jeg strikke flere par av. I vottene gikk dt med 52 gr garn. Sokkene er strikket i Sportsragg i str 3 år, og jeg brukte 53 gr garn i dem.
Sjalet har jeg strikket delvis etter et Drops-mønster. Men da jeg skulle til med et bredt hullmønster, så kutta jeg ut det og strikket riller og hullmønster i stedenfor. Jeg heklet en kant rundt, som ble ok synes jeg. Sjalet er strikket i FAME Trend og det gikk med 174 gr garn. Dette er også kjekk TV-strikking.

2 kommentarer: