Mai 2014

Mai 2014

lørdag 18. januar 2014

Marius igjen

 Jeg startet på en Marius genser til yngste sønn i huset andre juledag. Gutten er 14 år, men er nesten 190 cm høy, så jeg fulgte masketallet til str M og lengden til str L. Og så måtte jeg strikke ermene 10 cm lenger enn den største størrelsen. I dag monterte jeg genseren, og slik ble den ferdig utgave. Den passet helt utmerket og sønnen ble fornøyd. Jeg laget rundhals, for jeg liker ikke båthalsen som er på mønsteret. Mønsteret er fra Marius boka, og den er strikket i Karisma. Jeg brukte 841 gr garn i denne.
Nå har jeg tre karer til i huset som ønsker seg Marius gensere!! Men det må jeg tenke på en stund og strikke litt småtterier en stund først.
I påska i fjor strikket jeg sokker. Jeg strikket en sokk av dette paret, og så begynte jeg sikkert på noe annet..... og dette arbeidet  ble lagt bort. Jeg fant igjen strikketøyet nå etter jul, og da måtte jeg bare strikke den andre sokken også. De er strikket fritt etter Mariusmønster i str 3 år. Jeg brukte 48 gr Sportsragg i disse. Disse skal jeg gi bort.

4 kommentarer: