Mai 2014

Mai 2014

søndag 29. januar 2012

Garnkjøp og sokker til meg selv.

Jeg er med på Strikke-til-meg-selv alongen på Hobbyboden, og har strikket et par sokker til meg selv. Jeg har ikke prøvd dette garnet før; Regia, Design Line "Ombre Stripe". Artig stripeeffekt. Jeg strikket med dobbelt garn på pinne nr 4, og brukte 102 gr garn.Sokkene er str 40, og jeg tok utgangspunkt i et sokkemønster fra Drops.
Så har jeg handlet garn på tilbud hos Sparkjøp. Dette skal bli mange gode varme plagg. Har mange planer for dette garnet, og kunne tenkt meg å startet opp med noe nytt nå. Men jeg må kanskje gjøre ferdig det jeg har på pinnene først. Vi får se ......

onsdag 25. januar 2012

Ny ullbukse

Jeg har strikket en ullbukse på bestilling, str 6 år. Jeg brukte 236 gr Superwash Sport. Sokkene er strikket i str 2 år, og jeg brukte 42 gr tykk Magi i dem. Håper mottakerne blir gode og varme.

mandag 16. januar 2012

Pulsvarmere

Jeg har endelig fått prøvd Felisias oppskrift på pulsvarmere. Trøblet litt til å begynne med da, for jeg leste ikke oppskriften godt nok, og begynte på fire pinner og strikket rundt. Og mønsteret mitt stemte ikke med bildet. Etter å ha rekt opp to ganger (!) studerte jeg mønsteret mer inngående, og la merke til at det sto retten og vrangen på mønsteret. Da ble det plutselig mye enklere gitt. På den første gjorde jeg feil på den øverste delen, og i tillegg strikket jeg for stramt på taggene. Men nummer to ble perfekt :-) Så nå skal jeg strikke flere, for dette var gøy.
Noen trenger bare litt mer tid.....

mandag 9. januar 2012

Mere småstrikk

Det ble igjen litt garn etter sokkene i forrige innlegg, og da ble det luggumt å strikke sokker til det minste barnebarnet mitt. Jeg brukte 37 gr garn, Ragge Sport. Strikket dem etter eget hode, og de passet perfekt til gutten.

torsdag 5. januar 2012

Småstrikk

Min sønn på 14 år, klagde på at han ikke hadde noen ullsokker som passet lenger. Og med en mamma som strikker hele tiden, så går jo ikke det an. Men gutten holder på å bli stor han, og bruker str 46 i sko. Så det kommer kanskje ikke under kategorien småstrikk,disse sokkene. Jeg strikket dem i Ragge Sport, fra Trysil Garn og jeg brukte 110 gr. Jeg strikket med dobbelt garn på pinne nr 4, så det går rimelig greit unna. Oppskrift er ei jeg fant innpå Drops sine sider.
Dette er en Nøstebarn-hals som jeg har strikket til et barnebarn. Jeg brukte Reggio exclusive, og brukte 44 gr garn til denne. Håper den blir god å ha på utover vinteren.

søndag 1. januar 2012

Forbruk av garn - status ved årskifte

Har tatt en oppsummering over forbruket av garn i 2011.

På august 589 gr, oktober 994 gr, november 138 gr og desember 314 gr

Tilsammen for hele året blir det da 6939 gr oppstrikket garn.

Nå har jeg ikke hatt noen begrensning på innkjøp av garn i 2011, så det er kommet inn mye garn også. Jeg har planer for det meste, det er bare tiden som ikke strekker til :-)
Har en liten plan om å ikke kjøpe inn så mye i år, men prøve å bruke av det massive lageret jeg har. Men nå er det slik at jeg kan motstå alt, unntatt fristelser.....